• irodamanager

...csak én tudom megcsinálni


Ismerős számodra az érzés, hogy CSAK Te tudsz mindent megcsinálni a vállalkozásodban? Hogy csak Te tudod mindenre a választ és emiatt nem mersz egy feladatot sem kiadni a kezeid közöl, mert a munka csak akkor lesz tökéletesen elvégezve, ha azt Te csinálod?

Ez valóban így is van. A munka oroszlán részét, vagyis ami a vállalkozásod fő profilja, nem is érdemes, nem is szabad kiszervezni, mással megcsináltatni, mert az a Te fejedben van meg, annak úgy kell működnie, ahogyan Te kigondoltad, elképzelted.


Van azonban egy sor olyan dolog, ami nem a fő tevékenységi köröd, de szükséges a munkádhoz, szükséges a pénztermeléshez, s ez bizony az adminisztráció.

Itt ne csak a papírmunkára gondolj, iratrendezésre, hanem akár az ügyfélkapcsolattartásra, social media felületeid karbantartására, számlázásra, kimutatások készítésére, stb.

Mennyi idődet veszi el napi szinten, hogy végignézd, megválaszold, rendszerezd a bejövő e-maieidet.

Ez is nagyon fontos ügyfélkapcsolattartási kérdéskör, s ha 1-2 napon belül nem reagálsz a megkeresésekre, az ügyfél, vagy ügyfél jelölt, gyorsan el fog menni Tőled. Be kell látnunk, hogy a világ hatalmas sebességgel halad, s mindenki a problémájára azonna