• irodamanager

Külföldi partnerek


Már többször említettem, hogy irodai szolgáltatásunk szerte ágazó. Vagyis nem csak szigorúan a papírmunka, adminisztráció terén számíthatsz ránk. Erre egy remek szemléltető példát hoztam Nektek!

Jó pár hónapja együtt dolgozunk egy jól prosperáló céggel különféle adminisztrációs munkák kapcsán.

Egy napon német partnerek kopogtattak az e-mail fiókjában, hogy szívesen tennének nála látogatást, s kíváncsiak rá, hogyan is dolgoznak. Teljes volt a pánik, hiszen az ügyvezető tudta, hogy egy ilyen találkozón is ugyanazt a profi minőséget kell képviselni, mint amit a partere eddig megszokott tőle. A pánik éppen ezért abból adódott, hogy a cégnél senki nem beszél németül. Egyik alkalommal beszélgettünk erről a dilemmájukról, s felajánlottam segítségemet. Így összeállítottam egy prezentációt, ami a céget mutatja be, s mikor megjött a delegáció, természetesen részt vettem a tárgyaláson is, s bemutattam a céget a prezetnáció segítségével.

Nagy megelégedés volt, s a partnerek szemében is pozitívum volt, hogy tudnak beszélni a saját anyanyelvükön valakivel.

Mi kicsi ország vagyunk, s nehéz a nyelvünket megtanulni. Illetve valljuk be őszintén a külföldi befektetőnek, üzleti partnernek nem is célja, hogy megtanuljon magyarul. Ha dolgunk van például német ügyfelekkel, partnerekkel, sokkal bizalom építőbb, ha az ő anyanyelvükön kommunikálunk, tárgyalunk velünk, mert komolyabban vesznek minket.

Ha esetleg Neked is vannak külföldi partnereid, ügyfeleid, vagy nyitnál kifelé, de a nyelvtudás hián