• irodamanager

Megoldás notórius halogatók számára


Hogyan segít a változásban, ha felismered a halogatást?


Ha rendszeresen elmulasztod a fontos határidőket, nem végzed el a szükséges feladatokat, vagy csak egyszerűen túl sok időt töltesz alantas munkákkal, mint pl.: az e-mailjeid ellenőrzése ( napjában kb. 100-szor megnézed), talán mind annak a jele, hogy halógató típus vagy. Az emberek többségénél a halogatásnak három fő oka van:

  • szeretik a szorító határidők érzését,

  • el akarják kerülni az unalmas, hervasztó feladatok elvégzését, vagy

  • nem tudják eldönteni melyik feladatot csinálják meg először, így inkább úgy döntenek, egyiket sem csinálják meg.

Ahhoz, hogy kezelni tudd a problémát, először mindenképpen ki kell deríteni az okot. Amennyiben megtalálod a vállalkozásodban azt a pontot, amire jellemző a halogatásod, itt az ideje kitalálnod, hogyan is tudsz véget vetni ennek a viselkedésnek. Az esetek többségében az a megoldás, hogy azt mondod magadnak: “mától jobban beosztom az időmet”, vagy “ mától nem nézem óránként a Facebook oldalamat”, nem fogja megoldani a problémádat ( vagy legalábbis nem fog segíteni abban, hogy megoldd a fontos feladataidat). A halogatásra való hajlamon csak úgy tudsz túljutni, ha megváltoztatod a szokásaidat, viselkedésedet, ami eddig megakadályozott abban, hogy megoldd a fontos feladatokat.


A halogatás remek ellenszere az irodamanager szerződtetése

Üzleti /privát céljaid meghatározása

Egyetlen módja a munka tologatása elleni küzdelemnek, ha napi szinten készítesz magadnak teendők listát. Remélhetőleg a feladatok közül néhány élvezetes lesz, de őszintén szólva, nagy valószínűséggel a legtöbb nem, így el kell fogadnod, hogy néhány feladat unalmas lesz és néhány közülük akár idegesítő is. De ha egyszer sikerül szembesülnöd vele, hogy ezek a feladatok szükségesek a vállalkozásodhoz és hatással vannak annak sikerére, talán egy kicsit érdekesebbé válnak.

Készíts egy listát a személyes és az üzleti céljaidról, amik megfelelnek a napi teendő listádon szereplő feladatoknak.

Néha ez is elegendő ahhoz, hogy felhagyj végre a halogatással.

Az irodamanager szerepe

Az irodamanager át tudja venni Tőled azokat a feladatokat, amiket nem tudsz, vagy nem szeretsz elvégezni. Így biztos, hogy időben elkészülnek. Ha van egy jó irodamanager, akire számíthatsz, akkor Te foglalkozhatsz olyan feladatokkal, amiket szívesen csinálsz, és több időd lesz a hobbydra, vagy más üzleti lehetőségek kiaknázására, esetleg a jelen üzleted fejlesztésére.

Bár az irodamanager nem tudja megakadályozni a halogatásaidat, egy hatékony irodamanager a helyes úton tud tartani azzal, hogy határidőre megcsinálja a feladatokat, megoldja azokat az unalmas feladatokat, amiket utálsz, vagy leegyszerűsíti a feladat függő döntéshozatalt. A feladataid kiszervezése az irodamanagernek természetsen minimális szinten megköveteli a Te részvételedet is a folyamatban, mégis magában hordozza az üzleti és személyes sikereid elérésének jutalmát.

Legyőzni a Halogatást

A halogatás egy tanult viselkedés. Ha össze tudod kapcsolni az üzleti / személyes céljaidat azokkal a feladatokkal, amik segítségével el tudod érni ezeket a célokat, nagyon gyorsan látni, érezni fogod az elvégzett munkák gyümölcsét. Ezzel a problémával nem kell egyedül megküzdened, sőt. Talán csak az irodamanagerre van szükséged, aki felszabadít a szorító határidők okozta stressz alól, vagy megmenekít a végeláthatatlan, unalmas feladatok elvégzésétől.

Talán teljes mértékben nem fogod tudni legyőzni a halogatásra való hajlamodat, de ha a halogatást kiváltó probléma megoldására szerződteted az irodamanagert, máris biztosíthatod, hogy a halogatás ne álljon a valódi sikered útjába.

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

#halogatás #elmulasztotthatáridők #virtuálisasszisztens

18 megtekintés0 hozzászólás

Irodamanager - Minden sikeres vállalkozó mögött áll egy irodamanager.

Keress bátran a cégedre szabott ajánlatért itt!

  • Facebook Basic Square
®© Copyright szerzői jogvédelem alatt áll minden az oldalon megjelent tartalom!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now