• irodamanager

Te is otthonról, rugalmasan szeretnél dolgozni?

Frissítve: 2019. jan 16.


Eljátszottál már a függetlenség, rugalmasság gondolatával?

Eljátszottál már a függetlenség, rugalmasság gondolatával? Jó lenne otthonról dolgozni? Szeretnél független lenni? Eleged van már abból, hogy nem érsz oda időben a gyerekért az óvodába?

Elkezdtél már a megoldás után kutatni az interneten, de többnyire csak MLM cégekre bukkantál, mint lehetséges alternatíva? Aztán kicsit tágítottad a keresés horizontját, az országhatárt átlépve találkoztál ugyan a virtuális asszisztens fogalmával, de nem tudod, hogy itthon ennek van-e létjogosultsága, ha van, akkor milyen formában és hogyan kellene ebbe belevágni?


Rugalmas munkavégzés otthonról

Mégis mi az a munka, amiben lehetsz független és rugalmas?

Ha az előző pontban feltett kérdésekre igen a válaszod, van egy jó hírem. A virtuális asszisztencia hazánkban is elérhető és egyre szélesebb körben elfogadnak bennünket, elfogadják a vállalkozók az operatív vállalkozástámogatás ezen formáját.

Hogyan kezdj hozzá? Mit jelent pontosan a virtuális asszisztens? Kitől lehet kérdezni, ha menet közben elakadsz? Ezekre és még sok már kérdésre választ kapsz a hazai virtuális asszisztensek FB csoportjában.


5+1_tipp_hogyan_legyel_virtualis_asszisztens

VAM - Virtuális Asszisztensek Magyarországon

Hazánkban is, akár csak nemzetközi szinten nagyon sokan küzdenek a rugalmas, független munkavégzési lehetőségek hiányától. Itthon különösen problémás, hogy az ország fővároscentrikus, így a vidéken élők számára nehézséget okozhat a fizikai távolságok leküzdése.

Gyakorlott online vállalkozástámogatóként nap, mint nap láttam, tapasztaltam a segélykiáltásokat.

Így 2017-ben életre hívtam egy közösség, aminek az alapítójaként, hiteles példával elöljárva - magam is vidéken élek Dél-Nyugat Magyarországon és innen indítottam online vállalkozástámogató szolgáltatásomat - segítem, mentorként támogatom a dolgozni akaró, a társadalom számára értéket szolgáltatni kívánó embereket.


A csoportba lépés feltétele 3 kérdés megválaszolása. A csoport létrehozásának célja a hazai virtuális asszisztensek összefogása, egységben tartása. Ebben a közösségben lehetőség van együtt tanulni, fejlődni, kérdezni.

Fontos számunkra az edukálás, a virtuális asszisztencia alapjainak megtanítása, hogy a reális kép ismeretében mindenki maga dönthesse el képes-e, hajlandó-e belevágni a saját virtuális asszisztens vállalkozásának elindításába.

Az edukálás nem pusztán üres frázis, jó marketing fogás az irodamanager részéről. Ebben a csoportban eddig egyedülálló módon, a Facebook adta lehetőségek kihasználásával, leckékre bontva van lehetőség elsajátítani a virtuális asszisztencia alapjait. Mindehhez a tudáshoz ebben a csoportban térítés mentesen juthatsz hozzá.


De ki lesz, aki igénybe veszi a szolgáltatást?

Jellemző rám a globális látásmód, így a problémák megoldása kapcsán is összetett folyamatokat igyekszem kidolgozni. Fontosnak tartom, tartottam, hogy a virtuális asszisztencia terén ne csak a virtuális asszisztensek edukálására, közösségbe terelésére fektessek hangsúlyt, hanem bemutassam a vállalkozók számára is a virtuális asszisztens szolgáltatás igénybevételében rejlő lehetőségeket is.

Annak érdekében, hogy a kereslet-kínálat egymásra találjon útjára indítottam a legnagyobb közösségi platformon egy keres-kínál csoportot. (Jelen pillanatban 1875 tagot számlál)

A csoport nem egy álláskereső portál, már a hashtag-ek használatával is zajlik az edukáció.

"Ez nem egy álláskereső csoport, hisz a virtuális asszisztensek VÁLLALKOZÓK! Ez egy platform, ahol a VA szolgáltatást KÍNÁLÓ vállalkozók reklámozhatják vállalkozásukat, szolgáltatásaikat; a vállalkozásuk támogatására VA-t KERESők pedig kereshetnek VA-t 1-1 feladatra."


Virtuális Asszisztens Szolgáltatás KERES-KÍNÁL

Félévente készítek felmérést a hazai virtuális asszisztensekről, hogy a vállalkozóknak jobb képe legyen arról, hogy

- milyen területen,

- mennyiért,

- milyen formában

tudnak igénybe venni virtuális asszisztenseket itthon.

Vannak ingyenes e-bookjaim is a vállalkozók számára, melyek szintén erősítik az online vállalkozástámogató szolgáltatásban rejlő erőforrásokat.

Otthonról történő rugalmas munkavégzés?

Igen, lehetséges. Nem állítom, hogy egyszerű és azt sem, hogy holnapra milliomos leszel belőle. De ha van célod és hajlandó vagy tanulni, küzdeni a célodért, akkor semmi sem lehetetlen!

Azt sem állítom, hogy a virtuális asszisztensség mindenki számára a tökéletes megoldás. Ez pusztán egy lehetőség, ami talán számodra is megoldás lehet. Ha szeretnél reális képet kapni, ha szeretnéd felmérni, hogy mivel is jár ez az egész, akkor gyere, csatlakozz a VAM közösséghez és nézd végig a leckéket, a videókat.


Hol a csapda?

Nos, ebben a történetben sehol sincs csapda.

Meglepő, igaz?

Akkor mégis miért csinálom ezt az egészet?

A válasz egyszerű. Mikor én kezdtem, egyedül voltam a piacon. Tudtam, hogy mit akarok, de természetesen voltak nehézségeim az úton. Ezekben a nehézségekben próbáltam én is hasonló tevékenységi körben mozgókat keresni. Erre csak nagy sokára, külföldi közösségekben volt lehetőségem.

Aztán örömmel láttam, hogy végre itthon is megindul valami és szeretem olyan emberekkel körülvenni magam, akikkel együtt, összefogva tudunk alkotni valami maradandót.

Kiss-Márton Adrienn

VA mentor

#virtuálisasszisztens #hogyanlegyélvirtuálisasszisztens #hogyanlegyekvirtuálisasszisztens #virtuálisasszisztensképzés #rugalmasmunkavégzés #függetlenség

236 megtekintés0 hozzászólás

Irodamanager - Minden sikeres vállalkozó mögött áll egy irodamanager.

Keress bátran a cégedre szabott ajánlatért itt!

  • Facebook Basic Square
®© Copyright szerzői jogvédelem alatt áll minden az oldalon megjelent tartalom!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now