• irodamanager

Te mire fókuszálsz?


Minap olvastam egy történetet angolul (saját fordításomat olvashatod), amit érdemes átolvasnod, amin érdemes elgondolkodnod, ha Te is úgy érzed, hogy hirtelen túl sok az akadály körülötted.


"(stochastic theory pregnant deer scenario)

Egy erdőben egy vemhes őz épp életet készül adni.

Talál egy távoli füves területet egy gyors sodrású folyó partján. Ez biztonságos helynek tűnik. Hirtelen feltörnek a szülési fájdalmak. Ugyanabban a pillanatban sötét felhők gyülekeznek, s egy villám belecsap az erdőbe, amitől az lángra kap. Ekkor balra néz, látja, hogy egy vadász a nyilával éppen célba vette őt. Mikor jobbra fordult, ott közeledett felé egy éhes oroszlán.

Mit tehet a vemhes őz? Éppen vajúdik!

Mi fog történni? Megmenekül az őz? Sikerül életet adnia egy őzgidának? Túléli az őzgida? Vagy mindannyian megégnek az erdőtűzben? Megöli őt a vadász nyila? Szörnyethal a közeledő éhes oroszlán karmai között?

Teljesen körbefogta az összes fenyegető körülmény: az erdőtűz, a gyors sodrású folyó, a vadász, az éhes oroszlán.

Mit tesz ekkor?

Csak a célra összpontosít, s arra koncentrál, hogy életed adjon.

Ezt követően az alábbiak szerint folytatódik a történet:

Újabb villámcsapás, mely megvakítja a vadászt. A vadász ijedtében kilövi a nyilat, mely az éhes oroszlánt találja el. Elkezd szakadni az eső, ami eloltja az erdőtüzet. Az őz életet ad egy egészséges őzgidának.

Az életünk/vállalkozásunk során vannak pillanatok, amikor minden oldalról negatív körülmények, gondolatok, lehetőségek vesznek körbe minket. Némelyek annyira erősek, hogy hatnak ránk és teljesen elnyomnak bennünket. Talán tanulhatunk az őztől. A legfontosabb dolog az őz számára ott abban a pillanatban az volt, hogy életet adjon egy őzgidának. A többi dologra neki nem volt ráhatása és ha bármit tett volna, ami kimozdítja őt a fókuszálásból valószínű a halálát okozta volna. "

Tedd föl a kérdést magadnak.

Mire fókuszálsz?

Kiss-Márton Adrienn

irodamanager

#fókusz #hatékonyidőgazdálkodás #idő

14 megtekintés0 hozzászólás

Irodamanager - Minden sikeres vállalkozó mögött áll egy irodamanager.

Keress bátran a cégedre szabott ajánlatért itt!

  • Facebook Basic Square
®© Copyright szerzői jogvédelem alatt áll minden az oldalon megjelent tartalom!
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now